Det bærende element i badeværelset er dit gulv

Det kan være svært. Gulvet kan gå mange veje. I dag vil vi gennemgå, hvilke muligheder du har. Som noget helt særligt nævner vi også, hvad der er godt og skidt ved dem.

Husk bare på en ting. Gulvvarme. I dag er det et must. Du kan få det for meget få penge. Bor du i hus, er det billigere. Lejligheder og gulvvarme er en tand dyrere, men sådan er det jo ofte.

Først og fremmest er der nogle regler.

Det bliver lidt teknisk, så hold tungen lige i munden. Man taler her om en våd og en fugtig zone. Den våde zone er decideret inde i brusebadet. Den fugtige er udenfor – og gælder for hele området i badeværelset.

Alt skal være vandtæt. Både fugtig og våd zone.

Har du et badeværelse på mindre end 3,25m2 skal du også huske på, at hele rummet er defineret som en vådzone. Og det er både godt og skidt. Prisen vil formentlig stige, da det sætter strenge kræv, men det kan også betyde billigere. Hvad, du vælger er det vigtigste.

Dine muligheder

Du kan vælge mellem:

  • Klinker
  • Fliser
  • Terrazzogulv
  • Betongulv
  • Andre kreative løsninger

Og dem vil vi her gennemgå.

Klinker er populært. De fleste vælger denne, da det er billigt. Opsætningen er også nem. Du vil kunne spare, hvis du vælger denne løsning. Endvidere, hvis du vælger brugte klinker. Dem kan du måske finde, hvis du er heldig, i din lokale bygge forretning.

Fliser er dyre. Men de er godt nok også flotte. De store, italienske fliser er meget eftertragtede. Desværre er de også tunge, det betyder at hældningen er en udfordring. Mange af dem, der har en bruseniche, hvor vandet trænger ud på gulvet, er dem, der har fliser. Vær derfor helt sikker på, at din byggemand gør det godt nok.

Terrazzogulv er snart in igen. Det var for en stund væk, men det er nu tilbage. Fordelen er mange. Det er pokkers vandtæt, men meget hårdt. Ældre bør ikke købe det, da man nemt kan glide. Prisen er i bund og designmulighederne er uendelige.

Betongulv er virkelig interessant. Du kan en del med betongulv. Du kan slibe det, og lade det være. Men du kan også tilføje noget så flot og eksklusivt som epoxy maling, der er meget oppe i tiden.

Afsluttende vis vil vi – hvis du bor nær Køge – anbefale dig at kigge forbi Badmodul, der sælger nyt badeværelse Køge. De er gode.